Babarogo Bu - sprej za miran san

Home made sprej sa lavandom i Bahovim cvetnim esencijama umiruje i na prirodan i nežan način uvodi decu u san.


Opširnije...

Citrus Bach Flowers Room Car Spray

la la l'amour sprej sa mirisom citrusa namenjen je osvežavanju i pročišćavanju prostora. U njegovom sastavu se nalaze


Opširnije...

Flower Power - Skin Remedy

Najpoznatiji proizvod koji u sebi sadrži Bahove kapi svakako je Rescue Cream, višenamenska krema koja efikasno otklanja


Opširnije...

RELAX gel anti migren

Ovaj čudesni gel na bazi cvetnih esencija Dr. Baha otklanja simptome glavobolje i napetosti, a zbog aktivnog sastojka mente povoljno deluje


Opširnije...

Rose Water Face Mist with Bach Flowers

“la la l'amour” Rose Water Bach Flowers face mist predstavlja savršeni koktel sastojaka koji se mogu okarakterisati kao “joga u boci”.


Opširnije...

SOL 100% natural crystal deodorant u sti...

Osim originalnog izgleda, kristal dezodorans karakterišu i izuzetne osobine: 100% prirodan,


Opširnije...

SOL 100% natural crystal spray deodorant

„Ja sam idealni dnevni pratilac – siguran i efikasan, nenametljiv i nevidljiv. Moja misija je beskompromisna borba protiv bakterija


Opširnije...

SOL Foot Powder

Mineralne soli u prahu obezbeđuju celodnevnu svežinu i zaštitu od neprijatnih mirisa bez obzira na kvalitet obuće.


Opširnije...
01234567

Home

Zašto je važno negovati kožu

Koliko je važna nega kože govori činjenica da je koža najveći ljudski organ čija je površina izmedju 1.5 i 2 m2

i ona oduzima čak 15% ljudske težine. Ona se ponaša kao neka vrsta neprobojnog

zaštitnog omotača, štita koji telo brani od ekstremnih promena temperature, štetnih UV zračenja i pogubnih hemikalija.

Malo se zna da koža luči i antibakterijske supstance koje preveniraju infekciju i proizvodi vitamin D koji se pretvara u kalcijum koji je preko potreban da bi kosti bile zdrave.

Koža pokazuje koliko je snažna moć ljudske regeneracije. Svaki dan gubimo sloj površinske kože, a količina izumrlih ćelija koje spadnu sa ljudskog tela tokom prosečnog životnog veka iznosi čak 40 kg! Ove ljuspice kože čine čak 90% kućne prašine. Sve vreme, dok se jedan sloj kože skida, drugi mladji se stvara. Da bi nova, podmladjena koža bila elastična, naročito u godinama kada kolagen prestane da se proizvodi, potrebno je adekvatno je hraniti. Tu na scenu stupa kozmetika, a pre svih, prednost treba dati onoj prirodnoj, proverenoj i zdravoj, kakva je ona koja dolazi iz “la la l'amour” kolekcije.

Kada se tome doda činjenica da se stres kome smo svakodnevno izloženi, pre svega odražava na izgledu i stanju kože, potreba za negom tela postaje još izraženija. Osim što se na koži odražava naše unutrašnje raspoloženje, zdravlje i prag tolerancije na stres, ona je i direktno ugrožena spoljašnjim vremenskim faktorima – vetrom, hladnoćom i naročito sunčevim zracima. Istraživanja pokazuju da je sunce odgovorno za starenje kože čak 80% i da bi ljudi, bez oštećenja izazvanih sunčevim zracima, bore dobijali tek oko osamdesete godine. Najbolji primer za to su poljoprivrednici, ratari, ali i druge osobe kojima stil života nalaže da najveći deo dana, a time i života provode napolju. Kada se pogleda njihova koža i uporedi sa epidermom njihovih vršnjaka u gradu, razlika je ogromna. Ovi prvi imaju daleko dublje i izraženije bore, a koža im je tvrda, tamna i gruba.

Samoobnavljanje i i moć regeneracije kože je ogromna. Ukoliko stresore uspemo da držimo pod kontrolim i ako imamo naviku da unosimo dovoljnu količinu tečnosti u organizam, naša koža će duže ostati glatka i jedra. Ako, pak, ne vodimo računa o ishrani, nerviranje i briga nas obuzimaju i kontrolišu naše emocije, onda će i naš fizički izgled samo odražavati stanje u kome se nalazimo.

Ipak, da bismo pomogli, nahranili i kožu zaštitili od prodornih i razarajućih sunčevih zraka, tu su kreme i gelovi iz “la la l'amour” kolekcije. Oni u svom sastavu imaju provereno efikasne cvetne esencije Dr. Baha koje uspevaju da izbalansiraju unutrašnji nesklad i spoljne manifestacije bolesti i stresa. Njihova visoka hidratantnost pogoduje i najosetljivijoj koži i mogu se koristiti i za negu delikatne dečje kože. Ubrzo po nanošenju koža postaje glatka, meka i nežna i nakon nekoliko dana intenzivnog tretiranja ovim preparatima, vraća se u prirodno i zdravo stanje. Osim za negu oštećene i traumatizovane kože, gelovi i kreme iz ove kolekcije mogu se koristiti i preventivno, kako bi koža duže ostala zdrava, sjajna i lepa.

 
Share

Translate

English French German Italian

BMR Calculator

Lbs

cm


Copyright © 2013. All Rights Reserved.